Suomalaisia kuljettajalupauksia

  • Elias Seppänen

Nuorissa kuljettajissa elää aina toivo menestymisestä, joten valoitetaanpa hieman Seppäsen taustaa. Elias Seppänen on suomalainen formula 4-kuljettaja, joka on kilpaillut vuosina 2010-2018 karting-autoilussa. Kaudella 2019 Elias siirtyi ajamaan suosittua Formula 4 -sarjaa. Elias on kilpaillut myös FIA:n Kaakkois-Aasian Formula 4- sekä Formula Academy Finland-sarjassa. Elias Seppänen on aina ollut kiinnostunut moottoriurheilusta. Elias sai elämänsä ensimmäisen moottoripyörän ollessaan kolmivuotias.

Nuori, mutta moottoriurheilusta innostunut Elias tutustui ensimmäisen kerran karting-autoihin neljävuotiaana ja seitsemänvuotiaana hän aloitti kilpailemisen kartingissa kierrellen ympäri Suomea. Moottoripyöräily on ollut aina kartingin ja rata-autoilun lisäksi Eliaksen sydäntä lähellä.

Kaudella 2016 Elias niitti menestystä voittamalla junioreiden Suomen Mestaruuden luokassa Raket95. Menestys jatkui Ruotsissa Sydsvenskans Kart Champion cup-sarjan luokassa formula mini. Elias valittiin myös vuonna 2016 kartingliiton vuoden junioriksi, jolloin hän sai hienon tunnustuksen, eli kartingliiton stipendin. Elias sai myös suomalaisen, 2 -kertaisen maailmanmestari Mika Häkkisen lahjoittaman arvostetun kiertopalkinnon.

Menestys jatkuu

Eliaksen menestys on viime vuosina jatkunut entisestään, ja vain taivas on rajana siinä, mihin se Eliaksen lopulta vie. Nuorten kuljettajien suunnitelmissa välkkyy usein kirkkaana formula 1 -luokka, eli formuloiden kuninkuusluokka.

Jonakin päivänä, ehkäpä jo lähitulevaisuudessa nuori Elias Seppänen nähdään formula 1 -auton ratissa. Elias Seppänen on jo simulaattorissa ajanut monia F1-kuljettajia vastaan. Nuorella lupauksella on vahva motivaatio ja halu onnistua. Elias Seppänen tietää, että menestyminen vaatii paljon työtä sekä hyvää fyysistä että psyykkistä kuntoa. Eliaksella on kaikki edellä mainitut ominaisuudet sekä niiden lisäksi hyvä kielitaito. Englannin kieli, jota muun muassa simulaattori-ajossa tarvitaan, sujuu Eliakselta kuin suomen kieli. Tulevaisuus nuorella kuljettajalupauksella näyttää siis erittäin hyvältä. Eliaksen kovana, mutta selkeänä tavoitteena on olla formula 1 -kuljettaja 5-7 vuoden kuluttua.

Elias Seppänen ajoi kaudet 2017 ja 2018 kansainvälisen tason kilpailuissa, eli Italian WSK-, EM- ja MM- sarjoissa. Elias siirtyi kaudeksi 2019 kilpailemaan Formula 4-sarjassa Aasiassa, jonka lisäksi hän ajoi uutta Formula Academy Finland-sarjaa Suomessa. Kyseinen sarja tarjoaa nuorelle lupaavalle kuljettajalle polun kohti kuninkuusluokkaa, eli Formula -1 luokkaa.