Kuljettajien valinta F1-luokkaan

Kuljettajia ei aina valita pelkästään ajotaitojen perusteella. Monet formuloista ja rata-autoilusta perillä olevat henkilöt tietävät, että usein tallipaikan voi hankkia myös ison rahan tai oikeiden suhteiden avulla. Formulakaudella 2020 viimeinen tarjolla ollut F1-tallipaikka annettiin Nicholas Latifille. Nicholas Latifi ajaa useimpien tunteman Robert Kubican sijaisena Williams -tallissa. Nicholas Latifilla on hyvää formulakokemusta muunmuassa testikuljettajana toimimisesta Williams -tallin palkkalistoilla.

Nicholas Latifin unelma

Nicholas Latifi on kuljettajana mielestään valmiimpi kilpailemaan kuin milloinkaan. Latifin unelma, eli ajopaikka autourheilun kuninkuusluokassa on nyt totta, sillä hän on aina unelmoinut työstä Formula 1 -kuljettajana.

Nicholas Latifi on ajanut kilpaa Williams -tallin F1-autolla F1-harjoitusajoissa ja myös muutamassa testikisassa, jolloin auton toimintaa ja tekniikkaa on kokeiltu ennen varsinaista kisaa. Mukana Formula 1 -kaudella 2020 ovat myös Koiranen GP -tallissa kilpailleet nuoret lahjakkuudet, kuten espanjalainen Carlos Sainz, ranskalainen Esteban Ocon ja venäläinen Daniil Kvjat. Kyseiset nuoret ja lahjakkaat kuljettajat ovat näyttäneet esimerkillään, miten kuninkuusluokkaan nousu ei ole helppoa, mutta sitkeä yrittäminen usein palkitaan. Tavoitteita pitää olla heti F4- ja F3 -luokista lähtien ja usein tavoitteena on pääsy Formula 1 -luokkaan.

Poikkeusolot ja Formula 1 -luokka

F1 -tapahtumat ovat suosittuja kaikkialla maailmassa. Poikkeusolojen tullessa voimaan useimmat formulatähdet kokoontuvat verkkoon ja järjestävät internetissä, suosittuja virtuaalisia ajotapahtumia. Verkossa yleisöä on todella runsaasti, joten kaivattu viihde löytää aina mukavasti yleisönsä. Formula 1 -kuninkuusluokkaan pääsee usein hyvällä itseluottamuksella, mainiolla fyysisellä- ja psyykkisellä kunnolla ja oikeilla suhteilla varustettu kuljettaja. Formulat ovat viihdettä, jonka suosio ei tule koskaan sammumaan, tapahtuu maailmanlaajuisesti sitten mitä tahansa.

F1-kuljettajat kaudella 2020

Mercedes-talli

Lewis Hamilton

Valtteri Bottas

Ferrari -talli

Sebastian Vettel

Charles Leclerc

Red Bull -talli

Max Verstappen

Alexander Albon

McLaren -talli

Carlos Sainz

Lando Norris

Renault -talli

Daniel Ricciardo

Esteban Ocon

Scuderia Alpha Tauri talli

Pierre Gasly

Daniil Kvjat

Racing Point -talli

Sergio Pérez

Lance Stroll

Alfa Romeo -talli

Kimi Räikkönen

Antonio Giovinazzi

Haas -talli

Kevin Magnussen

Romain Grosjean

Williams -talli

George Russell

Nicholas Latifi