Valtteri Bottas

Kukapa ei tuntisi suomalaista Formula 1 -kuljettajaa Valtteri Bottasta? Valtteri ajaa nykyään Mercedes-tallissa Formula 1 -sarjaa. Formuloiden kuninkuusluokkaan Bottas pääsi kaudella 2013, kun hänestä tuli Williams -tallin toinen kilpakuljettaja. Valtteri on tehnyt kovalla harjoittelulla ja hyvällä valmennuksella unelmistaan totta.

Moottoriurheilusta kiinnostunut Valtteri aloitti uransa Koiranen Formula Renault -sarjassa. Huippulupaava Bottas ajoi suomalaisen Koiranen Bros. Motorsportin tallissa Formula Renault -kilpa-autoa. Marko Koiranen seuraa tarkoin tallinsa entisen kilpa-autokuljettajan Valtteri Bottaksen tekemisiä. Koirasen mielestä Bottas on lyönyt itsensä täysin läpi, ja hiljentänyt vuosien mittaan kaikki epäilevät kriitikot. Käytännössä Valtteri on näyttänyt leijonankyntensä voittamalla aika-ajossa maailman nopeimman formula-kuljettajan Lewis Hamiltonin.

Niko Kari – GP3

Kari on myös loistava kuljettajalupaus vaikkapa FI -sarjaan asti. Marko Koirasen tallissa ovat Valtteri Bottaksen lisäksi ajaneet espanjalainen Carlos Sainz junior ja venäläinen Daniil Kvjat. Marko Koiranen luottaa vahvasti siihen,

että jo lähitulevaisuudessa eri formula-sarjoissa tullaan näkemään uusia, tuoreita suomalaisnimiä. Nuori kuljettajalupaus Niko Kari ajaa suositussa GP3 -luokassa.

Niko Karin kovana tavoitteena on olla seuraava suomalainen formuloiden kuninkuusluokkaan nouseva F1-kuljettaja. Niko Kari aloitti uran karting-autoilun parissa jo vuonna 2009. Menestystä ropisi ja AKK Motorsport valitsi Karin vuoden kartingkuljettajaksi kahtena vuonna peräkkäin, eli vuosina 2013 ja 2014. Kausi 2015 toi seitsemän voittoa ja huikeat 19 palkintopallisijoitusta. Osakilpailuja kyseisenä vuonna oli peräti 21 kisaa. Niko Kari jatkoi matkaansa Red Bullin junioriohjelmaan, josta matka jatkui aina Euroopan F3-sarjaan. Imolasta tuli voitto ja toinen sija korkealle arvostetusta Masters of Formula 3 -kutsukilpailusta. Palkintopallisijoituksia kauden aikana kertyi peräti viisi kappaletta. Kausi 2017 toi Niko Karin GP3-sarjaan, jossa voitto tuli komeasti kuuluisassa Abu Dhabin kisassa.

Marko Koiranen panostaa F4-sarjoihin

Marko Koirasen mukaan kilpaileminen F4 -sarjassa on taloudellisesti kannattavampaa kuin GP3 -luokassa. Yksi asia on varma, eli kaikki tarpeellinen valmennus, aika ja raha on osattava kohdistaa oikeaan kuljettajaan. Maailmanmaineeseen nousseella Valtteri Bottaksella on aina ollut takanaan suomalaisyritysten vahva tuki. Suomessa uskotaan moottoriurheilun tuovan Suomelle mainetta myös muuten osaavana ja kilpailukykyisenä maana. Marko Koiranen uskoo ja luottaa vahvasti siihen, että suomalaiset yritykset haluavat jatkossakin lähteä tukemaan suomalaista moottoriurheilua.