Marko Koiranen

Marko Koiranen tunnetaan suomalaisen Koiranen Motorsport -autourheilutallin perustajana ja tallipäällikkönä. Nykyään talli tunnetaan kaikkialla nimellä Koiranen GP. Marko Koirasen johtama talli on ollut mukana kilpailemassa sekä Eurocup Formula Renault- ja Formula Renault Alps että GP3-sarjoissa hyvällä menestyksellä.

Koirasen veljekset, Marko ja Jari perustivat oman autourheilutallin jo vuonna 1997, jolloin toiminta lähti mukavasti eteenpäin. Koiranen Motorsport tallissa on kilpaillut useita nimekkäitä kuljettajia, kuten F1 -kuljettaja Valtteri Bottas, Kevin Korjus, Carlos Sainz, Atte Mustonen, Daniil Kvyat, Hans Villemi, Aaro Vainio, John Bryant-Meisner, Nyck De Vries, Ignazio D’Agosto, Dean Stoneman, Jack Aitken, George Russell ja Jake Hughes.

Marko Koiranen – kuljettajasta promoottoriksi

Marko Koiranen toimi promoottorina SMP F4 NEZ Championship -sarjassa ja maailmalla hyvin tunnetussa Pohjois-Euroopan Formula 4 -sarjassa vuosina 2015-2018. Espanjan suositussa Formula 4 -sarjassa Koiranen oli promoottorina vuosina 2016-2017. Nykyään Marko Koiranen toimii kansallisen Formula 4 -sarjan, Formula Academy Finlandin ammattitaitoisena ja kokeneena promoottorina. Formula Academy Finland, eli suomalainen formulapolku perustettiin vuonna 2018.

Marko Koirasen ja Antti Heikkisen yhteinen tarina autourheilun parissa on ollut mukavaa ja kehittävää. Autourheilu on mennyt Suomessa kovaa vauhtia eteenpäin eikä Marko Koiranen ole suinkaan heittämässä sitä kuuluisaa pyyhettä kehään. Marko Koiraselle autourheilu on paitsi ammatti, myös rakas harrastus ja sydämenasia. Koiranen haluaa nimensä ja työnsä näkyvän jatkossakin autourheilun parissa, kun Antti ”Afa” Heikkinen puolestaan haaveilee tulevaisuudessa työskentelystä isommissa formulaluokissa.

Formula Academy Finland -toiminnassa

Vuoden 2019 finaalikilpailu käytiin Alastaron moottoriradalla samanaikaisesti suositun Rata SM -sarjan kanssa. Rata-autoilija Markus Laitala voitti molemmat kilpailulähdöt, toiseksi sarjassa ajoi venäläinen Nikita Aleksandrov ja hienosti kolmanneksi suomalainen Elias Seppänen.

Finaalikilpailu tarjosi yleisölle huikeita 13 formula-auton lähtöjä, ja kisassa nähtiin myös suositun Venäjän kansallisen F4-sarjan kuljettajia. Venäläiset kuljettajat kilpailivat keskenään omista sarjapisteistään ja -sijoituksistaan Venäjän F4 -sarjassa.

Aika-ajot ajettiin paikallisten sääolojen mukaan, eli märällä asfaltilla. Aika-ajojen jälkeen sää kirkastui ja sadekelin renkaita ei enää tarvittu. Varsinainen kisa voitiin ajaa kuivalla asfaltilla. Sunnuntaina sää jälleen suosi, ja maalissa järjestys oli Laitala, Aleksandrov ja Seppänen, eli kilpailun kolme kärkikuljettajaa.