Suomalaisen formulatallin upea menestystarina

Koiranen Motorsport on valmentanut monia lupaavia kuljettajia suoraan moottoriurheilun huipulle, eli formula ykkösiin. F1 -kilpailut tunnetaan ympäri maailman moottoriurheilun kuninkuusluokkana. Menestyäkseen kuljettaja tarvitsee monia osatekijöitä, joista tärkeimpiä ovat ajotaito ja raha, mutta myös henkinen kestävyys. 2000-luvulla tunnetun Koiranen Motorsport -tallin joukoista maailmalle ovat ponnistaneet muun muassa Valtteri Bottas, Daniil Kvjat, Carlos Sainz, Esteban Ocon ja George Russell.

Marko Koirasen myötävaikutuksella Pohjois-Euroopan Formula 4 -sarjaan siirtyi myös nuori kuljettajalupaus Sami-Matti Trogen. Trogenilla ei ole ennestään karting- tai rata-autoilu taustaa. Vuonna 2017 Sami-Matti Trogen sijoittui kauden lopussa SMP F4 NEZ -sarjan yhdeksänneksi.

Työ moottoriurheilun parissa on palkitsevaa

Marko Koiraselle harrastuksesta tuli mielenkiintoinen työ. Koiranen muistuttaa, että monet huippu-urheilijat pyrkivät huipulle esimerkiksi valmentajana tai vaikkapa seurajohtajana.

Koirasen talli tunnetaan Euroopan kilparadoilla erittäin hyvin. Koiranen bros. Motorsport, Koiranen Motorsport ja Koiranen GP ovat toimineet tallin nimenä vuosien varrella. Marko ja Jari Koiranen ajoivat molemmat kilpaa, Jari hieman pidempään. Marko ajoi noin kolme vuotta. Taloudelliset syyt ja johtohahmon puuttuminen olivat syynä moottoriurheilua rakastavien veljesten kuljettajauran loppumiseen. Tallin johtohahmoksi kaavailtiin aikanaan Keke Rosbergia, mutta hän ei ollut käytettävissä kiireidensä vuoksi.

Marko Koiranen teki mekaanikon töitä, josta oman tallin perustaminen lähti liikkeelle. Koirasen talli aloitti aivan nollasta, kilpa-autot vuokrattiin ja tarvittava kuljetusväline, eli rekka rakennettiin oman isän neuvojen ja yhteistyön avulla.

Yllättävä kohtaaminen

Aivan kuten elämässä yleensä, Marko Koirasen ja Antti Heikkinen -nimisen henkilön kohtaaminen vauhditti merkittävästi tallin tulevaa menestystä. Antti, eli tutummin Afa Heikkinen toimi 1990-luvulla menestyvänä yrittäjänä idänkaupassa. Heikkinen ja Koiranen tapasivat vuonna 1998 suositun F1-veneiden MM-osakilpailun merkeissä.

Marko Koiranen vuokrasi tulevaan Pietarin kisaan muutamia rekkoja niin sanotuiksi hospitality unit -tiloiksi, jolloin Heikkinen auttoi rajamuodollisuuksissa. Heikkinen ja Koiranen tutustuivat, ystävystyivät ja tulivat yhtiökumppaneiksi. Vuonna 2002 Koirasen talli toivotettiin Düsseldorfin autonäyttelyssä tervetulleeksi Saksan Formula Renault 2.0 -sarjaan kilpailemaan. Koirasen tuleville menestysvuosille oli näkyvissä ”vihreää valoa” vuonna 2010, kun kaksilitraisilla moottoreilla varustetut Formula Renault -luokan kilpa-autot kokivat uudistuksen vuonna 2010. Autoihin tuli Barazi-Epsilonin luoma uusi runko, joka korvasi jo vuodesta 1999 yleisesti käytössä toimineen Tatuusin mallin.