Vuodet 2010–2012 tallin huikeinta menestysaikaa

Koiranen GP -tallin löytää Barcelonan radan kupeesta. Talli on voittanut huikeat seitsemän kuljettajien mestaruutta ja komeasti ansaitut viisi tallimestaruutta. Kuljettajista muun muassa Virolainen Kevin Korjus on tuonut tallille Eurocupin mestaruuden vuonna 2010. Saavutusta arvostetaan laajalti kaikkialla. Vuosi 2012 oli tallille myös todella loistava vuosi liiketaloudellisesti katsottuna. Talli tuplasi tuolloin liikevaihtonsa, joten ymmärrettävästi ilmeet olivat iloiset ja mieli korkealla. Samana vuonna tallin kuljettajina olivat tulevat huippulupaukset, eli F1-tallien juniorikuljettajat. Kuljettajina olivat muun muassa Red Bull -tallin Daniil Kvjat ja Carlos Sainz sekä silloin Lotus -tallissa ajanut Esteban Ocon.

Suosituilla Juniori-ohjelmilla on ainakin kaksi hyvää puolta:

  • Talliin tulevat kuljettajalupaukset ovat osaavia kuljettajia ja heillä on jo hyvä statusarvo.
  • He maksavat laskunsa ja kaikki kulunsa tunnollisesti.

Juniorikuljettajat Sainz ja Kvjat ajoivat tallitovereina Koirasen tallissa vuonna 2011. Jännitteet kuljettajien välillä olivat kovat, sillä molemmat taistelivat lähitulevaisuudessa sarjan kuninkuusluokkaan, eli F1-luokkaan pääsystä. Vuonna 2010 juniorikuljettaja Carlos Sainzin isä, joka on itse samanniminen entinen rallin maailmanmestari, saapui Koirasen talliin kysymään ajopaikkaa pojalleen. Paikka järjestyi, ja venäläinen Kvjat oli lopulta sarjan pisteissä kolmas, kun Sainz vuorostaan oli hienosti toinen. Koirasen talli nappasi tuolloin komeasti eurocupin tallimestaruuden. Kvjat voitti myöhemmin Koiranen GP -tallissa myös Alps-sarjan mestaruuden.

Koiranen GP -talli GP3-luokkaan

Koiranen GP -talli lähti mukaan myös GP3-luokkaan. Talli jatkoi myös Formula Renault -toimintaa työllistäen noin 60 henkilöä. GP3-sarjaan otettiin mukaan uusi auto, jonka kuljettajaksi palkattiin virolainen Kevin Korjus ja suomalaiset Aaro Vainio sekä Patrick Kujala. Kausi alkoi kuten pitääkin, sillä Kevin Korjus oli kauden avaustapahtumassa aika-ajojen nopein. Vuonna 2013 Koiranen GP -talli oli tallipisteiden kolmas sekä 2014 että 2015 talli oli sijoitukseltaan neljäs. Vuonna 2016 tallin sijoitus oli viides.

Koiranen GP -tallin toiminta pähkinänkuoressa

Nykyään Marko Koiranen toimii F4-autojen parissa Jari Koirasen omistamassa teollisuushallissa ohjaten muun muassa työharjoittelussa olevia Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksessa opiskelevia aikuisopiskelijoita. Koirasen tallista on ponnistanut maailmalle sekä huippukuljettajia että huippumekaanikkoja. Mekaanikoista osa työskentelee Euroopan formulatiimien yhteydessä.