Simo Laaksonen sai sponsorin

Vuonna 2018 GP3-sarjassa aloittanut suomalainen Simo Laaksonen ja turvallisuuspalveluyritys AVARN Security solmivat vuonna 2018 yhteistyösopimuksen. Yhteistyö jatkui myös seuraavan eli 2019 ajokauden.

Sponsorisopimuksen kautta AVARN Security näkyy Simo Laaksosen varusteissa, kun Simo puolestaan osallistuu AVARN Securityn henkilökunnan tapahtumiin ja asiakastilaisuuksiin. Simo Laaksosen isän oma karting-autoilu sai myös Simon kiinnostumaan jo lapsena kartingista. Simo Laaksonen on vakavasti otettava moottoriurheilun huippulupaus, joka rakentaa rata-autoilu-uraansa Formula ykkösiä kohti. GP3-sarjassa ajaa monia todella kuuluisia nimiä, kuten Trident-tallin kuljettajana toimivat Giuliano Alesi ja Pedro Piquet. Simo Laaksoselle on siis luvassa menestystä, mutta myös kovia haasteita.

Kuuma formulalupaus

Simo Laaksonen kuuluu tämän hetken huomattavimpiin kotimaisiin formulalupauksiin. Laaksonen on ajanut ennen Open F3-sarjaa, josta hän nousi nykyiseen GP3-sarjaan. Seuraavaksi tavoitteena on enää vain yksi haluttu väliporras, eli F2-sarja. F2-sarjasta matkan tavoitteena on formuloiden kuninkuusluokka, eli F1-sarja.

Laaksonen on todella tyytyväinen yhteistyökumppaniinsa. Simo Laaksonen kertoo, että hänellä ja AVARN Security -yrityksellä on yhteinen tavoite eli olla alansa ykkönen. Simo Laaksosen talli GP3-sarjassa on espanjalainen Campos Racing Team. GP3-sarjaan kuuluu 9 tiivistä kilpailuviikonloppua, jotka ajetaan aina samanaikaisesti Formula 1-kisojen kanssa.

Nuoren GP3 -kuljettajan Simo Laaksosen unelma ja tavoite pääsystä F1-luokkaan elää vahvana. Asiat ovat mallillaan, kun myös luonteva yhteistyö AVARN Security -yrityksen kanssa jatkuu. Laaksosen mielestä on mahtavaa, kun nuoria kuljettajia kannustetaan etenemään urallaan ja suomalaisia yrityksiä on niin ikään tukemassa nuoria formulalupauksia.

Kausi 2019 toi nuoren, lupaavan kuljettajan työhön ison määrän muutoksia. Suosittu GP3-sarja tuplasi muun muassa tiimien määrän, joten autoja nähdään radalla luonnollisesti runsaasti. Käytännössä kilpailevia kuljettajia ja talleja on enemmän, joten sekä henkinen että fyysinen valmentautuminen työhön on erittäin tärkeää. Simo Laaksonen vaihtoi myös tallia, joka käytännössä tarkoittaa uuteen kilpa-autoon ja ajoteamiin huolellista tutustumista. Simon tavoitteena on ollut kehittyä entistä paremmaksi kuljettajaksi kauden aikana.

Lyhyesti

Vuonna 2020 Simo Laaksonen ei tällä hetkellä kilpaile missään rata-autoilu tai formula-sarjassa. Simo ei kuitenkaan ole lyönyt niin sanotusti hanskoja tiskiin, vaan kiinnostus ajamiseen elää yhä.