SMP Formula 4

SMP Formula 4 on vuonna 2015 käynnistynyt tunnettu kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n hallinnoima sarja. Suosittua SMP Formula 4 -kilpailusarjaa ajetaan Virossa, Venäjällä ja Suomessa.

SMP Formula 4 -sarjan historia

SMP Formula 4 -luokan perustajina toimivat AKK-Motorsport, Koiranen Motorsport, RAF ja SMP Racing. Maailmalla sarja on tunnettu ja samankaltaista Formula 4 -sarjaa ajetaan myös Italiassa ja Saksassa. SMP Formula 4 -luokan ajokautta 2015 pidettiin arvoltaan NEZ:in, eli Pohjois-Euroopan alueen mestaruussarjana. Vuonna 2015 ajokaudella pisteisiin olivat oikeutettuja ainoastaan kuljettajat, jotka omistivat NEZ-maassa myönnettyn lisenssin.

SMP Formula 4 -esittely

  • Kilpailuviikonloppu

SMP Formula 4 -kisaan kuuluu aina kaksi tunnin pituista vapaata harjoitusta. Vapaat harjoitukset koostuvat yhdestä puolen tunnin aika-ajosta ja kolmesta kilpailusta. Lähtöjärjestys määräytyy aina tarkkaan, eli ensimmäisen kilpailun aika-ajon perustella. Toisen ja kolmannen kilpailun lähtöjärjestys etenee loogisesti eteenpäin, eli perustuu edellisten kilpailuiden aikoihin ja tuloksiin.

Tatuus

Kilpa-auton suunnittelee ja rakentaa italialainen Tatuus. Auton renkaat valmistaa Hankook, joka on erittäin tunnettu ja maailman seitsemänneksi merkittävin renkaidenvalmistaja. Tatuus kllpa-autossa on 6-vaihteinen sekventiaalivaihteisto Sadev ja moottorina toimii turboahdettu 1.4 litran Fiat Abarth 1 400 cm3 160hp.

Markus Laitala – loistava formulalupaus

Vuoden 2019 F4 Formula Academy Finland -kuljettaja on Markus Laitala.

Formula Academy Finland 2019 jännittävä finaalikilpailu ajettiin Alastaron moottoriradalla samanaikaisesti Rata SM -sarjan kanssa. Aika-ajossa Markus Laitalalle tuli paalupaikka ja sunnuntaina hän pääsi lähtemään heti kärjestä.

Markuksen upeat meriitit

  • Markuksella on

10 palkintopallisijoitusta

  • 9 osakilpailuvoittoa
  • 9 paalupaikkaa
  • 1 rataennätys

Miten kaikki alkoi?

Markus Laitala on aina ollut kiinnostunut autourheilusta. Markus oli viisivuotias ajaessaan ensimmäisen kerran karting-autoa. Sisäkartingista Markus innostui kahdeksanvuotiaana ja suoritti ajamiseen liittyviä kursseja. Markus osallistui myös Karting-leireille yhdessä muiden lajista kiinnostuneiden kanssa.

Bembölen suositulla kevätleirillä vuonna 2007 Markus ajoi jo omalla Harrastaja 85-Dinolla. Markus aloitti kilpailemisen kahdeksanvuotiaana juniorikuljettajana, eli luokassa harrastaja 85. Kisat veivät koko ajan eteenpäin, sillä ajotapahtumia oli paljon. Markus on rata-autoilun kova lupaus ja vain taivas on rajana – mihin asti? Häämöttääkö siis Markuksellekin loistava ura Formula 1 -kuninkuusluokassa Valtteri Bottaksen tavoin?